Len tak

Len tak | Hm...

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
lentaky
Hm... neviete, kde to bolo ?
 
Ehmm
Ehmm | 6.12.2021 23:44

Tak toto nemá chybu.


Lodovik
Lodovik | 6.12.2021 23:53

Toto by malo ist na billboard.


Len tak
Len tak | 6.12.2021 23:57

Je to tak, chalani... žijeme si tu rozprávku, a ani o tom nevieme.


bronski
bronski | 7.12.2021 00:55

Dobroslav Chrobák - Drak sa vracia (?)


perez
perez | 7.12.2021 05:42

Drak zvracia


mahalebka
mahalebka | 7.12.2021 07:43

Óo boze vidim veliky spatny!


JG
JG | 7.12.2021 13:39

@Len tak no len ak je v tom čo žijeme drak hranatý a včera chŕlil oheň na TA3 tak potom nežijeme rozprávku, ale tragédiu :D


hijacker
hijacker | 7.12.2021 20:28

Akurát to má jednu chybičku, ten Jano nevládne sám!!! Nie, že keby to tak bolo, bolo by to lepšie, ale niektoré veci by sa dali aj lepšie spraviť, keby na tom našom smetisku neboli štyria kohúti, ale len traja alebo dvaja. A fčul do mňa hoši, znesiem veľa...


Len tak
Len tak | 7.12.2021 20:37

Vysvetli hlúpemu Janovi, že nevládne sám, keď ako minister financií dohaduje s maďarským ministrom zahraničia nákup ruskej vakcíny, a to celé na tajnáša.


tmiro
tmiro | 7.12.2021 23:03

bronski


bronski
bronski | 8.12.2021 01:12

hijacker
suhlas idealnou formou vadnutia - a tym skor v casoch krizovych - je monolit, a nie koalicia, asi najsamlepsie autokracia s absolutistickym vladnutim, kde nemas potrebu diskutovat a polemizovat o svojich rozhodnutiach

ti slovenski soc-dem hajzlici to vedia tiez,


XX
XX | 8.12.2021 10:56

Lodovik, spravime crowdfunding na bilbordy? :)


Lodovik
Lodovik | 8.12.2021 16:49

A dame to kam? Na hradny kopec, alebo pred Janov dom, nech sa trochu uvedomi? :D


mod
mod | 9.12.2021 10:08

Lodovik: ešte veríš že náš Jano sa môže spamätať a uvedomiť? Tiež som rok po voľbách čakal že sa spamätá a prestane robiť tie svoje divadlá ale už ma to prešlo.


Lodovik
Lodovik | 9.12.2021 10:49

To je fakt. Ale fakt mi vrta hlavou ako sa taky zadubeny a malicherny hlupak vobec mohol niekam v zivote dostat. Ved ten musel mat konflikt s kazdym, s kym v zivote prisiel do kontaktu. Mozno okrem hardcore veriacich, ktori funguju uplne inym sposobom nez na zaklade zdraveho rozumu.


bronski
bronski | 9.12.2021 10:50

@mod -
a co ti prekaza na janovi vlastne ?
mas sa dnes horsie ako za draka ? :)
ved politika je divadlo show zabava


Len tak
Len tak | 9.12.2021 12:13

bronski... napríklad mi prekáža jeho jeho kočiš. Teda ten, čo sa niekedy staral o tátoše lúpeživých rytierov.

Prekáža mi jeho suita bezprízorných túlavých mníchov, čo blúdili zo strany na stranu až skončili v jeho strane.

Prekáža mi tam križiak s dreveným mečom v maskovanej zbroji, čo strašne nemá rád, keď sa kradne nekresťansky. Kresťanské kradnutie mu ale neprekáža.

Prekáža mi, že je strážcom kráľovskej pokladnice, hoci mu doma v mešci musí počítať peniaze Pavlínka.

Prekáža mi, že sa obúva do ránhojičov a mastičkárov, a má ich tam len nato, aby mal na koho zvaliť zodpovednosť, keď nakúpi neschválený sajrajt.

Prekáža mi, že sa na návšteve v susedných kráľovstvách správa ako nesvojprávny šašo.

Prekáža mi, že keď sa na niečom dohodne, prezentuje to vlastnými slovami, až tak vlastnými, že tu dohodu potom nikto nespoznáva.

Prekáža mi, že sa hádže o zem.

Jednoducho mi prekáža.

To že nechcem draka, neznamená, že musím akecptovať každého gašpara.


bronski
bronski | 9.12.2021 17:11

nexes jana nevyhovnuje ti drak, musis sa prestahovat do ineho kralovstva,
NIC z toho co ti prekaza nezhorsuje tvoju zivot standard. aspon urcite sa ti nepohorsilo to co tam u vas budoval a vybudoval drak a jeho predchodca


Len tak
Len tak | 9.12.2021 17:32

Nič nemusím.


bronski
bronski | 9.12.2021 17:39

tak kveruluj dalej :)


mod
mod | 9.12.2021 18:05

Bronski: Horšie to určite nie je. Drakovi sa vyrovná iba Parný valec zo Zlatej Idky (ak si pamätáš 90. roky) Myslím si že Jano to myslel a myslí dobre len to proste inak nevie robiť. Mám dojem že Jano podľahol pocitu že môže zachrániť Slovensko pred pandémiou a na základe tohto pocitu si myslí že všetko čo ho napadne je jediné správne riešenie. Neváha urážať všetkých okolo. Chráň boh aby mal niekto iný názor ako on. V konečnom dôsledku tak všetko čo vytvorí skončí fiaskom. Očkovacia lotéria? Pamätáš sa na pani zo Solivaru ktorá prišla o výhru lebo "ktosi" vymyslel geniálny nápad že vyhrať môže ten kto sa zaočkuje a …. z neznámych dôvod musí počas žrebovania sedieť pri tv a povedať heslo. No z akej hlavy toto mohlo vzísť? Ok. Podstatné je či mala lotéria dopad na očkovanie. Nemala. V čase lotérie očkovanosť klesala. Stálo nás to "iba" pár desiatok miliónov. To sa nedá porovnať s povinným testovaním v druhej vlne. Vysledkom bolo takmer 13 tisíc mŕtvych. V tejto vlne sa netestuje a aktuálne máme do 100 mŕtvych denne, ak bude táto vlna trvať rovnaké obdobie ako tá predošlá dosiahneme veľmi podobný výsledok ako v predošlej vlne…bez testovania. To bude znamenať že testovanie nemalo žiadny vplyv na priebeh vlny. Testovanie nás stálo pol miliardy eur.

Ak sa rozhoduješ kto je horší, Drak alebo Jano, čo je pre teba najpodstatnejším faktorom? Ja by som povedal že pre ľudí je najdôležitejšie koľko ich vyčíňanie Draka a Jana stálo lebo účet zaplatíme my všetci či za Drakovo kradnutie alebo Jánove "geniálne" nápady.

Ako som napísal vyššie za Jana je to stále lepšie ako za Draka len platí že nie vďaka Janovi ale napriek Janovi.


bronski
bronski | 9.12.2021 18:21

mod
ano, 90. roky si pametam ,ale inak ako politicky, prestudoval som ich an univerzite a internatnom zivote :) o politiku a mafiansky stat ktory sa rodil som sa nestaral, nezaujimal.

myslis si ze by to ktokolvek iny robil inak a lepsie ako jano?
a ako je to ' dobre' ? bez obeti na zivotoch ? :) bez restrikcii slobody ? bez upadku moralky ludi bez upadku ekonomiky statU ?
a kde existuje ten spravny sposob menezovania ? v azii? a mame azijsku mentalitu ? a je to tam u vas naozaj az take zle ? ved v irsku zdechli stovky malopodnikatelov v sluzbach hotelierstve , tam boli zavrete paby a restiky nepretrzite cez 6 mesiacov.
takze kde je to vyrazne lepsie ako na slovensku?
ja si pamatam ako boli vsetci poslusni pocas prvej ( podla mna nultej) vlny , lebo boli vystraseni z neznameho . odvtedy kazdy protestuje proti vsetkemu co sa navrhne ci je to maskovanie v interieroch, alebo povinne pravidelne testovanie - si pametam aky cirkus robili tzv ' pendleri' :))
epidemie sui skratka nekompatibilne s demokraciami, a ich zvladnutie zalezi na discipline a vytrvalosti, ak jej maju slovaci menej ako okolite etnika potom mam vysvetlenie.


mod
mod | 9.12.2021 19:08

bronski:
Áno, myslím si že sa dá pandémia riadiť lepšie.
Obete na životoch - bolo by ich menej keby sa z očkovania nestala politická téma. Pandemiu nemali riadiť politici. Jano si však povedal ze je spasiteľ a len jeho nápady môžu zastaviť pandemiu. Sprostosť na kvadrát. Pandémiu môžu riadiť iba odborníci. Tento Janov hlúpy nápad využil vychcaný hranatý Drak a po vzore "Rozdeľ a panuj" začal brojiť proti opatreniam Jana a vysledkom je nízka zaočkovanosť postavená okrem iného na tom že medzi nezaočkovanými je veľa voličov opozície. Neveríš? Tu je prieskum: https://dennikn...cmi-sme-rodina/

Obmedzovanie práv. Tu vyčítam tejto vláde ako ich volič predovšetkým zbabelosť. Keďže o opatreniach rozhodujú politici a Jano so svojim Uchylným plyšákom sú populisti ako bič tak sa boja nevôle ľudu z obmedzení a s opatreniami prichádzajú neskoro keď už v nemocniciach prebieha Armagedon a ešte sú aj tak zvláštne že na Vianoce nemôžeš za rodinou ale môžeš ísť lyžovať. Určite to nemá nič spoločné s tým že Janov uchylný plyšák v zime brigáduje ako vleKár.

Úpadok morálky. Nie že by toto zrovna bolo podstatné ale kto podľa teba do politiky vniesol facky, sypanie striekačiek na hlavu, bitky? Nebol to iba Jano ale Jano je priekopníkom v tomto správaní a ľudia sa zvyknú správať podľa toho co vidia vo svojom okolí. Netvrdím že Jano je jediný, v politike máme aj podstatne väčších kanálov…bla bla ha ha

Ak sa teda pýtaš kde je výrazne lepšie ako na Slovensku tak sa nemusím veľmi rozpisovať a odpoviem ti takto https://dennikn...tne-deje-grafy/ tak ako v druhej aj v tretej vlne patríme k najhorším ba svete. Ak nezvládajú situáciu naše nemocnice tak dochádza k lockdownom, ak dochádza k lockdownom tak upadá morálka a ekonomika. Ak bude dosť očkovaných nebudú kolabovať nemocnice. Ak sa zaočkovaný dostane do nemocnice tak si podýcha na kyslíku pár dni a ide domov, nemocnice kolabujú lebo nemajú kapacity na pľúcnych ventiláciach ktoré potrebujú takmer výlučne neočkovaní. Ak nebudú kolabovať nemocnice tak nebudú lockdowny. Ak nebudú lockdowny tak nebude upadať morálka a ekonomika. Na to aby sa zaočkovalo viac ľudí musí byť téma očkovania odpolitizovaná. Drak neprestane kým to bude téma ktorou bude môcť vyvolávať konflikt s Janom. Výsledok? Kým sa Jano bude srať do očkovania a pandémie dovtedy tu bude bordel. On to nemusí myslieť zle ale je sám o sebe problémom.


Lodovik
Lodovik | 9.12.2021 19:13

@bronski Problem s Janom je, ze sa zatne a trva na svojom. Mal by ludom vysvetlit, aka je situacia a ake su moznosti, a tiez vysvetlit, preco sa on, koalicni partneri a odbornici dohodli prave na tom ktorom opatreni.

Tych moznosti je totiz vela, jednou z nich je napr. nerobit vobec nic. To je dost extremny priklad, ale je to moznost a ma to svoje pre aj proti, a treba sa nad tym zamysliet.

Jano si ale ide svoje, na pol ucha pocuva partnerov ci odbornikov, vyberie si jednu z moznosti a zahlasi, ze toto je ta atomovka proti covidu. Od toho momentu dalej uz neriesi covid, nezaujima sa o ludi ani data, len s klapkami na ociach pretlaca svoje riesenie a prevalcuje a podupe kazdeho, kto nebezi rovnako "rychlo a zbesilo" ako on.


bronski
bronski | 9.12.2021 19:35

Lodovik - ''nerobit nic a nechat vsetkemu volny priebeh, resp volny pad''? verim ze zartujes. ?

kazdemu musi byt jasne ze to co sa robi sa robi koli kolabujucemu zdravotnictvu.
matovicov problem nie je rigidne konanie, jeho problem je ze uz prakticky nema spojencov v politike , aspon sa to tak zda.

ja sam som ale nazoru ze pokial bude v sk politike 'drak' tak 'jano' tam ma svoje miesto , oni dvaja sa potrebuju

fundamentalny problem vladnutia v pandemii je znamy bud
vladnes alebo pocuvas odborne hlasy
to je konflikt medzi politikou a odbornostou

vzdy musis mixovat, ci radsej by si bol aby vladol virolog s imunologom a pneumologom? zhodli by sa ti traja na spolocnom postupe ktory by vyhovoval VACSIOINE populacie ?

najlahsie je vsetko hned a komplet zavriet ako to urobila odchadzajuca vlada


Len tak
Len tak | 9.12.2021 19:45

bronski... jednoduchý záver, ktorý som si urobil ja. Vládnuť nemá niekto, kto je chorý na hlavu. Skôr verím, že drak prestane kradnúť, ako že Jano dostane rozum.

Alebo ešte ináč: umierneným kradnutím spôsobíš menej škody ako nezriadeným zavádzaním chaosu.

A ešte ináč: V kritických situáciách je lepší inteligentný mafiózo ako sebastredný pacient.

A do tretice po lopate ... Igor u mňa klesol pod úroveň Fica.

A čo sa týka mňa: Nie, nie som zástanca ani prívrženec SMERu či HLASu

Rozmýšľam ešte, či u mňa čo sa týka voliteľnosti, klesol Matovič pod úroveň KDH, ale tam sa ešte neviem rozhodnúť. Je to prakticky jedno, tieto dva zmätky som nikdy nevolil a nikomu to neodporúčam.


bronski
bronski | 9.12.2021 19:48

mod -
nie nie ste ( slovaci) najhorsi na svete , a to ani v incidencii mortality, ani v relativnych cislach , a nezmeni to ani nejaki pisalkovia so svojim komentovanymi clankami

opytaj sa ma preco je slov zdravotnictvo take zranitelne ake je , ja sam som v nom robil 8 rokov , potom rok v cesku a zbytok v irsku a anglii viem ti podat komparativnu spravu o kapacitnom zvladania manazmente kriz.

to ako vyzera nielen dnesne zdarvotnictvo ale i cela statna sprava hadzes na krk hlavne dnesnej vlade ? stat nielen ze nevie zorganizovat bezchybnu stat loteriu , on nevie identifikovat zdanovanie investorov :) a to ti zas pisem zvlastnej skusenosti.
stat trpi od svojho zalozenia mnohymi nesvarmi , tato kriza len odkryva donaha ten chory zaklad kt tu polozilo nacionalisti zo sns a hzds a potom ' zveladili' socialisti


kto si myslis ze riadi pandemiu kdekolvek inde ? kto napr. radil johnsonovi , ten ktory radil pri brexite, a ten ktory flagrantne porusil protiepidem opatrenia a nakoniec letel ako spinava handra,
johnson bol a stale je kritizovany za opatrenia


bronski
bronski | 9.12.2021 19:55

len tak
si pre mna anonym
z tvojich slov je jednoznacne ze si privrzenec soc dementokratov, a je jedno ci z jednej alebo druhej strany, co mi samozrejme nevadi tak ako mi nevadi to co sa na slovensku deje, kedze sledujem tu vasu frustraciu dlhodobo spoza hranic a vklude.

a je mi jasne ze volic ma kratku pamat ale ze ma slovensky volic az taku kratku pamet som prekvapeny
--------------------------------------------------------------------
Tvoje slova:
''umierneným kradnutím spôsobíš menej škody ako nezriadeným zavádzaním chaosu.''
=TOTO JE PODSTATA SLOVENSKEJ IDENTITY A STATNOSTI ( moj koment )


bronski
bronski | 9.12.2021 20:03

P.s. len tak

v dobrych casoch vas okradal inteligentny mafiozo
v krize vam vladne pacient

je len skoda ze si ten pacient nemohol vybrat vladnutie ' v lepsom pocasi'


Len tak
Len tak | 9.12.2021 20:17

Pozri si moje príspevky dozadu, a uvidíš, či som prívržencom SMERU. Schválne nepíšem soc.demokracie, lebo ak sa niekto prehlási za sociálneho demokrata, ešte sa ním nestane, že ?

Časy si nevyberieš, to je pravda. Ale myslím si, že pacient by svoj charakter prejavil v akýchkoľvek časoch, proste by bol chujom aj keby pandémia nebola.

Ťažké je hádať, ako by sa v čase pandémie prezentoval Fico. Asi by svoju energiu skôr ako na pandémiu sústredil na zabetónovanie svojich pozícii, o čo sa vlastne pred pandémiou evidentne snažil.

Prepáč, ale priaznivcom pacienta sa nestanem len preto, že omylom vyhral voľby (s odstupom času som ako v vidíš aj generál).

A je z tvojej strany veľmi odvážne tvrdenie, že ak nie som za túto vládu, tak som za Fica. Ešte raz... nie, nie som. Len v rebríčku príčetnosti u mňa Fico predbehol Matoviča.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader