Len tak

Len tak | Hm...

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
lentaky
Hm...
 
tmiro
tmiro | 24.1.2021 12:01

To boli sufrazetky


| 24.1.2021 17:45

Presne tak, sufrazetky. Vtedy bolo na pláne vzdelávanie, pracovné príležitosti, a volebné právo. Dnes majú femdy na pláne nahradiť heteronormativitu omnisexualitou, a normálnu pohlavnú identitu cis 52 gendermi. A to nie som fanúšičkám tejto starej baby. SJW-s sú proste totálne zbytočná skupina riesiaca najzbytocnejsie veci v dejinách.


Len tak
Len tak | 24.1.2021 18:16

Fúha...

Tento obrázok je stiahnutý, nezáleží na tom, či to boli sufražetky alebo feministky, ide o to, že tá stará trubica využíva bez ostychu výdobytky odvážných žien (ktorým nesiaha ani po členky) k tomu, aby sa vrátila do stredoveku.

Podobne, ako náckovia sa demokraticky votreli do parlamentu.

Netuším, čo majú dnešné feministky ( ktoré familiárne nazývaš femdy... ) v pláne. Nie som si istý, či sú také jednotné, organizované a vyhranené vo svojich plánoch.
.
Nie je to náhodou len tvoj mokrý sen a vymyslená predstava, ktorú si prisúdil feministkám ?


casemx
casemx | 25.1.2021 12:08

sufrazetky boli zeny co bojovali za volebne pravo zien ktore nemali ci uz v GB alebo US. ak sa mylim opravte ma.

52 gender? o com tocite? to ste odkial vytiahli?


Nathanael
Nathanael | 25.1.2021 21:28

Len tak: Súhlasím s Tebou, že ten jeho pohľad na feminizmus je skreslený a zredukovaný na jeden aspekt. Ale úprimne, nie je taký aj Tvoj postoj k pro-life aktivistom? Naozaj si myslíš, že rozhodujúci rozdiel medzi dneškom a stredovekom je legálnosť interrupcií?


Len tak
Len tak | 25.1.2021 22:41

Pozri, Nathanael... Moje celoživotné skúsenosti sú také, že ak je nejaká hodnotová otázka problematická, a mám problém zaujať stanovisko, počkám si, aké stanovisko zaujme KBS. A ja potom zaujmem opačné stanovisko. Zjednodušuje to rozhodovanie pri zložitých otázkach. Ďalšia zásada : nič, čo vyšlo z KDH (alebo doňho vošlo ako Hlina), nemôže byť v poriadku. Preto veľký pozor na Lipšica !
.
Niekedy je dobré si zjednodušiť pravidlá na jeden aspekt, pri týchto pravidlách, čo som si nastavil, je malá šanca, že sa pomýliš.

Zdôrazňujem, že sa jedná len o zložité otázky, pri ktorých neviem zaujať stanovisko iným spôsobom.

Prečo si mám myslieť, že rozhodujúci rozdiel medzi stredovekom a dneškom je legálnosť interrupcii ???

Možno rozhodujúci rozdiel je distribúcie Ježišovej krvi nad územím Slovenka, čo ty na to ? Konský povoz či lietadlo ? Čo preferuješ ?


Omega
Omega | 26.1.2021 08:35

Len tak, tušil som to, čo píšeš. Ale napísal si to sám.

Ty nič nebuduješ, ty len rúcaš. Tvoje názory sú primitívne a jednostranné, že ťa to baví ... Guláš je predsa o humore, satire ... a nie o propagovaní neznášanlivosti nejakého liberála.

Keď toľko posmievaš a urážaš kresťanov, prečo nevysmievaš aj to, že kňazi košickej arcidiecézy pracujú ako dobrovoľníci v nemocniciach pri Covide.

Prečo nevysmievaš, že v Indii do najviac postihnutých ohnísk epidémie Covidu (kde sa boja chodiť predstavitelia štátu) chodia už len kresťanskí dobrovoľníci a zadarmo.

A kde sú tvoji liberáli? Aká je ich pomoc? Aha, sú veľmi vyťažení. Sú a ste zaslepení vlastným sebectvom. Niekto sa dotýka vášho JA a ste z toho na mraky.

Co ši glupy jak talpa?


Len tak
Len tak | 26.1.2021 11:05

Omega, netuším, čo rúcam... Upresni to.

Je fajn, že kňazi pracujú ako dobrovoľníci, oceňujem to. Furt lepšie ako páliť letecký benzín, ta ne ?

Nuž holt, keď vám modlitby už nejak nezaberajú, čo už. Dúfam, že im sanitárska práca pôjde lepšie.

Situáciu v Indii nemám zmapovanú tak dopodrobna ako ty, len aby to bolo naozaj ako vravíš.

Páči sa mi, že Záborská už chce ťahať pre RKC peniaze už aj zo zdravotníctva, to sa musí páčiť aj tebe.

Nepi už teľo tej švecenej vody.


Nathanael
Nathanael | 26.1.2021 20:16

Len tak: Zopakujem - podľa mňa správne si poukázal na to, že súčasný feminizmus sa nedá zredukovať na predstavu, že feministky chcú zrušiť staré pohlavia a zaviesť nové. Rovnako ako obmedzenie legálnej dostupnosti interrupcií predsa neznamená návrat stredoveku (odhliadnúc od toho, že z tohto hľadiska je stredovek dosť irelevantným časovým vymedzením, keďže objavenie Ameriky neprinieslo v tejto oblasti nejaké zmeny). Ženské práva sa nedajú zredukovať na otázku interrupcií, už len preto, že za ich zákaz nebojujú len muži, ale aj ženy. Koniec koncov, ono to ani nie je otázka náboženskej viery. O tom, že interrupcie by nemali byť legálne môžu byť presvedčení aj ateisti.


Len tak
Len tak | 26.1.2021 20:25

Ježišmária, Nathan ... ten návrat stredoveku neber doslova predsa. To by ste museli chcieť legálne upaľovať aj bosorky a kacírov! Alebo oponentov všeobecne. :-) :-)


Len tak
Len tak | 26.1.2021 20:28

...aj vegáni môžu by presvedčení o všeličom. Aj cyklisti. A tí cyklisti, čo ukončili Ružombersku ( či inú kolenačkovú univerzitu ), môžu byť presvedčení, že majú dve duše.


Nathanael
Nathanael | 27.1.2021 14:35

Len tak: veď jasné - stále ide o tzv. ženské práva. O tom je ten vtip. Mne z toho vyplýva, že redukuješ emancipáciu na otázku potratov. A že kto chce obmedziť dostupnosť potratu, chce súčasne aj obmedziť rovnoprávnosť, zobrať ženám volebné právo, možnosť sebarealizácie, atď. A to nie je pravda. A k tomu presvedčeniu... iste, môžu, veď presne to hovorím. A môžu ten svoj pohľad slobodne propagovať a snažiť sa legislatívne presadiť dôsledky, ktoré z toho vyplývajú. Ľudské práva nie sú akýsi samozrejmý prírodný zákon. Zrušeniu otroctva tiež predchádzalo to, že to niekto začal požadovať a niekto bol proti, lebo by musel obmedziť svoj komfort. To isté feudáli a nevoľníci a koniec koncov aj tí muži, ženy a emancipácia. Ja prolife snahy vnímam v tomto kontexte, ako úplne legitímnu otázku do spoločenskej diskusie...


Len tak
Len tak | 27.1.2021 15:08

No, problém je v tom, že otázka interrupcii je ozaj kontroverzná, uznávam. Patrí k tým zložitým otázkam. Ale nemám pocit, žeby kresťanská komunita chcela o tejto otázke nejak poctivo debatovať. Oni majú svoju "pravdu", a tú presadzujú hlava-nehlava, nech to stojí čo to stojí. Mier ubránime, aj keby nemal ostať kameň na kameni. Životy uchránime, aj keby sme mali popritom zničiť mnoho životov.

Ja osobne mám z toho pocit, že kresťanom nejde ani o životy, ani o ženy - kedy im o ne vlastne šlo ? Keď inkvizícia vraždila jedna radosť ? Keď vyhlasovali, že ženská duša je menejcenná (Akvinský tuším) ?

Nie, o životy ani o ženy vám nejde. Oháňate sa tradíciami (ak už nemôžete bibliou), ale k vaším tradíciam patria skôr popravy ako úcta k životu, skôr potláčanie práv žien ako boj za rodovú rovnosť - ( ad absurdum to nebráni Krajniakovi konať ako koná... komické, keby to nebolo smutné... osobne dúfam, že za toto pôjde do basy, zlodejina zrovnateľná so SMERoidmi, rozdávať svojim ľuďom hlava nehlava ).

Ide o pokus o znovunadobudnutie moci. Zoberme nejakú otázku... najlepšie poriadne kontroverznú... a skúsme presadiť náš pohľad na vec. Ak to vyjde, skúsime ďalšiu. A ďalšiu. A ďalšiu. Prachy na to máte, jednak našmejdené historicky, jednak vás platia cez rozpočet aj vaši oponenti. Slovami Karla Kryla ... gumový kotouč tluče do hrazení... když nejde skraje, tedy od prostředka.

.
Pozri, čo vystrája Záborska, Čepček a ďalší vaši fanatici. V dobe pandémie serú na ochranu životov, ale pretláčajú svoju agendu.

Pravoslávni detto. Oni by oblizovali svoje ikony aj v dobe moru.

Takže ja prolife snahy vnímam ako zástupnú otázku v boji o moc RKC, kde o nejaké životy plodov a o duševnú pohodu žien nejde ani zďaleka.

Keby som mal vážne debatovať o interrupciach, tak určite nie s náboženskými fanatikmi.


Omega
Omega | 27.1.2021 20:23

Len tak, trochu ti objasním to rúcanie, resp. borenie na mojej profesii.

Niekto vybuduje stavbu. Krásnu.
Príde (v lepšom prípade) sprayer a fasádu znehodnotí.
V horšom prípade (čo sa v našej spoločnosti dialo veľmi často, teraz je to už lepšie) príde nejaký odkundes preberať stavbu. Ale s tým, že sa mu akosi nechce platiť a začne vyhľadávať chyby stavby ako zámienku pre nezaplatenie. Niekto sa nadrie, berie na seba ťarchu zodpovednosti, .... a iný ľahkovážne znehodnotí (zrúca, zborí) úsilnú prácu a to len pre vlastný škaredý zisk.

Ty si počkáš na stanovisko KBS. A zaujmeš opačné stanovisko. Začneš sa rýpať v ich slovách. Oni sa nadrú, berú zodpovednosť za napísané a povedané slovo. Ty to (s tebe známou ľahkosťou) zosmiešniš, poopľúvaš, znehodnotíš - zrúcaš. Pre hlúpy zisk nejakých 100 hlasov, ktoré ti to žerú. Pre sebectvo, ktoré liberalizmus vnáša do spoločnosti.

Si na veľmi tenkom ľade, ak bojuješ proti Bohu. Bol by som skutočne veľmi opatrný. Nevieš, cez koho môže Boh skutočne hovoriť. A môžu to byť skutočne aj ľudia, ktorých tak hlboko nenávidíš, znevažuješ a posmievaš.

Zlo sa v posledných časoch v ľudskom pokolení skutočne veľmi rozvinie. Čítam o tom v Biblii. Nezastavíme to ani ty ani ja. Myslím, že to je už tu. Nebuďme tomu služobníkmi.

Nemusíš pochybovať o faktoch, keď ich popíšem. Nie som tu na trepanie blbostí. O pomoci kresťanských dobrovoľníkov proti Covid-u v Indii sa píše v kresťanskom časopise "Volání uprostřed noci", č. 11-12 2020 na str. 13 vľavo hore. Tento časopis odoberám dlhodobo a pre mňa je skutočným povzbudením. Ak chceš, môžem ti to ofotiť a preposlať.
Paradoxné pritom je (a to si môžeš overiť na internete), ako veľmi sú kresťania v Indii prenasledovaní.


Len tak
Len tak | 27.1.2021 21:20

Tvoja príklad je úplne mimo misu. Pánom z KBS by som za ich produkty nikdy nedal ani deravý groš. Oni sú si dobre vedomí hodnoty svojej "produkcie", preto sa držia peňazí z rozpočtu ako pijavice. Niekedy blúznili o odluke cirkvi, ale keď si to prepočítali, tak na to rýchlo zabudli. KBS ide o peniaze, len o peniaze a iba o peniaze. Bez ohľadu na protihodnotu.


Ty vieš, cez koho starý Jahve hovorí ? Myslíš si, že boh hovorí ústami tých, čo chodia zlatom ovešaní a pijú pred hladnými a chorými zo zlatých kalichov ?

Páni z KBS sú určite celí zodretí vymýšľaním, ako by vytiahli z rozpočtu ešte viac peňazí, a pozorovaním toho, kto nosí rifle a kto sa sprchuje.
No ale u teba sú nekritizovateľní, všakáno. V ich slovách sa nerýpaš, berieš ich ako písmo sväté. Čo ako písmo sväté... ešte viac, šak oni ti vysvetlia, ako to bolo v písme myslené. Prepáč, že sa nájde niekto, kto túto partiu nemusí.

Odkiaľ sa rozvinie tvoje zlo, o ktorom tak veľa čítaš ? Čítal si aj o pedofílii ? Nebude sa tvoje zlo rozvíjať práve tam, kde by si to nečakal ? A ty ho ešte budeš z celej sily brániť a slúžiť mu.

"Volanie uprostred noci" je skutočne hitom, podáva naozaj relevantné, overené a liberálnym pohľadom nedeformované informácie o súčasnom diani vo svete . Ale akurát to číslo, ktoré si spomínal, nemám.

Prenasledovanie kresťanov v Indii je skutočne neospravedlniteľné, možno je to dôsledok toho, čo tá albánska ženička tam vyvádzala.
Bližšie info ti vďačne zasielam za tvoju ochotu zdieľať "Voláni uprostřed noci"

https://invivomagazin.sk/new/vyzbierala-miliony,-no-umierajucich-nechavala-trpiet-mytus-o-dobrotivej-matke-tereze_397.html

Maj sa pekne, úprimne si ma pobavil.


Omega
Omega | 27.1.2021 23:52

Ty nenávidíš a opľúvaš všetkých kresťanov, nie len KBS.

Ale je to tvoja voľba. Do tej stovky požieračov to s takými príspevkami v pohode dotiahneš.

Čo myslíš, koľkým to znie primitívne?


Len tak
Len tak | 28.1.2021 00:20

Nenávidím ? :-)
Opľúvam ? :-)

Ozaj ? Si smiešny.


Omega
Omega | 28.1.2021 07:42

Pozri si na svoje príspevky a do svojho srdca keď sa nepoznáš. Áno, opľúvaš veľké chriachle.
Čo si slepý? Alebo len zaslepený vlastným svedectvom? Vidím, že máš v sebe etalón pravdy.

Ten článok z invivo by som ti tak zrúcal, že by si mi závidel, pretože tak nevieš ani ty zmagoriť články KBS. To je úplné lajno, výkaly. A ty sa tým sýtiš. Už viem, kde čerpáš svoje námety a postoje k životu. In vivo. Keby si ich aspoň s niečím porovnal. Máš úplne jednostranný názor, ktorý si u seba povýšil na absolútnu pravdu.

No trapas ...


Omega
Omega | 28.1.2021 07:44

Nie svedectvom ale sebectvom


Len tak
Len tak | 28.1.2021 10:46

Zdá sa mi, že som narazil v tebe na výstavný kus bigota.
Už len tým, že čítaš nejaké obskúrne Volanie uprostred noc.

My dvaja nenájdeme spoločnú reč.

Tak si užívaj, že tvoja KBS má ešte na letecký benzín a že pánkovia sa predvádzajú ako gašparkovia.

Ty jediná pravda :-)


Omega
Omega | 28.1.2021 17:07

Áno, máme úplne protichodné zmýšľanie.
A to ti zhruba rozumiem, keď sa snažíš poukazovať na stredovek.

Vieš koho najviac vtedy cirkev ničila? Či to neboli hlavne kresťania, ktorí sa vymykali RK zmýšľaniu? Kto je najviac prenasledovaný v tejto dobe, či nie kresťania? Vo viac ako 1/2 sveta - Čína, India, arabské krajiny, ..., moderný ľavicovo-liberálny západný svet - všetkým kresťanstvo zavadzia. Zopár krajín (medzi nimi aj SK) ešte "vystrkuje rožky". To za krátku dobu skončí, uvidíš. Kresťanstvo sa bude ničiť. Ale to len zväčší úpadok spoločnosti. Keď sa to bude diať, spomeň si, že nejaký bigot ti to kedysi hovoril.

Na ktorú stranu sa pridáš?


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader