Len tak

Len tak | Hm...

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
lentaky
Viac a viac...
 
cannabis
cannabis | 6.11.2019 19:19

Dalsi z nekonecneho radu parazitov, ktorych musime v tejto krajine zivit. Nebyt takychto ludi, tak by museli na tom ministerstve financii prehadzovat peniaze vidlami, co by sa im tolko zvysilo z rozpoctu. :D


x
x | 6.11.2019 21:06

Myslím že ide o 56 mega ročne. A verím že na dobrú vec.


Hovado
Hovado | 7.11.2019 05:22

Neverím že na dobrú vec


Vara
Vara | 7.11.2019 06:21

Cirkev chce naspäť svoje majetky, ktore prepadli statu za komancov. Bez toho odluka neprejde. Stat by to stalo miliardy eur vyrovnat sa s cirkvami na slovensku.


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 7.11.2019 09:00

A preco by po znarodneni, prenasleovani STB, vrazdach a vazbach mali predstavitelia cirkvi statu vsetko co starocia budovali lusknutim prsta darovat. Ved to vyuzivaju stale pre dobro statu, pomahaju neustale zriaduju skoly, nemocnice, utulky, domovy pre seniorov, dedske domovy, hospice, stat ma v ich historickych budovach rozne urady a institucie. Napr. Trnava vyhrala titul najkrajsie mesto ale, ze ju v sestnanstom storoci vyznamne architektonicky, kulturne a intelektualne zveladil kardinal Pazman prevazne za peniaze z Vatikanu a Uhorskej slachty, je podla liberalov asi prejav skodlivosti cirkvi v dejinach. Prikladom hospodarenia statu je budova Trnavskej univerzity v ktorej uz od vojny sidli vojensky archiv a je v takom stave, ze aj ti suflikanti z MV sa tam radsej ani rychlo nehybu aby zvyreny vzduch nespustil lavinu orucanych omietok, mozno sa odstauhuju az ked tu patstorocnu budovau povalia v ruiny. A takych priklaodv kedy stat zhabal majetok a vratil ruiny sa po slovensku najdu stovky. Stat je skratka taky hosporad. Navyse cirkvi nechceli byt pod spravou statu, to stat chcel mat nad nimi plnu kontrolu ako vo vedni tak nad majetkom, preto to kompenzuje mzdami zamestnancov, lebo z nich spravil statnych zamestnancov. Myslim, ze odluka cirkvi by bola pre cirkvi vyhodna, tak ako v Cesku este tridsat rokov budu platit miliardove nahrady a ten STBak Bures chcel este aj restituciu zdanit. je to pritom rovnaka blbost ako keby zlodej pozadoval cast s ukradnuteho majetku ked ho zdevastovany po desatrociach dobrovolne vratil, tomu sa vravi kradez na druhu, ale to je vastne pochopitelne komunisti nic ine ako kradnut nedokazu.


cannabis
cannabis | 7.11.2019 12:52

Mila Alibaba. :D Cirkev funguje na rovnakych principoch ako stat, takze miera schopnosti dobre hospodarit je rovnaka.
A odluka statu od cirkvy? No neviem ci by to pomohlo, niekde ano a niekde nie. Aby to neskoncilo inzeratmi o tom, ze sa predava kostol za 1€. :D Je potrebne si uvedomit, ake peniaze by cirkev potom na svoje fungovanie potrebovala, ako by ich zaobstaravala a od koho by ich hlavne brala.


Len tak
Len tak | 7.11.2019 14:09

Ali, nezobrali cirkvi majetky komunisti ? Veď nech si to pýtajú kompenzácie a odškodne od komunistov, nie od nás.
.
Nechceli by ešte kompenzácie aj za Máriu Teréziu, Sulejmana a Nera s Caligulom ?


vlado
vlado | 7.11.2019 15:01

vara: čo sa týka cirkevných majetkov, tie sú už so štátom vyrovnané od roku 2012
ali: ak by cirkev na odluke získala, nebránila by sa jej zubami nechtami.


Len tak
Len tak | 7.11.2019 15:33

Ali, ešte jeden poznatok : komunistov som robiť videl :-) farárov nie :-)


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 7.11.2019 15:42

Len tak - aj mojej rodine znarodnili vyrazne majetky.Podla teba nikto nema narok na restituciu? v restitucii nam vratili len plochu nehnutelnosti no uz tam chybali stroje, stavby, dobytok a hlavne rozbehnuty obchodny mechanizmus to nevrati nikto. Ak dostanes miesto mastali a dobytka ruiny s prevalenou strechou, vykradnute na tehlu, tak to nie je adekvatna nahrada.

Neviem ci, ako a ktore cirkvi sa odluke brania, pokial dobre viem len to podmienuju nahradov toho co stat za roky napachal, toho sa stat boji tak pri kazdej debate vlada zastupujuca stat sklapne a este si urobi predvolebne promo lebo si uvedomuju, ze cirkvi maju silnu podporu verejnosti takze ich nemozu opit suchym rozkom.

Pozerate sa na to velmi jednostranne, lebo ste neboli takemu zaobchadzaniu zo strany statu neboli vystaveni. Len vidite, ze cirkvi maju majetky a to vas skrie. Ale skutocne ich vyuzivaju v prospech verejnosti, vzdy sa najde cierna ovca ktora sa chce obohatit ked vidi velku kopu, to treba samozrejme vysetrovat a trestat, ale robia kus prace, stale otvaraju nove socialne, vzdelavacie, zdravotne zariadenia a poskytuju sluzby sirokej verejnosti nie za komercne ceny ako sukromne zariadenia, stat ma problem postarat sa o bezdomovcov, ma nedostatok skolok, nemocnic a cirkvi tu vyrazne funkcie statu zastupuje. Komu vadi, ze cirkev vlastni matersku skolu, led tomu kto mal stastie a svoje dieta dokazal umiestnit v statnej, alebo ak deti nema. Komu vadi, ze cirkev vlastni nemocnicu, urcite nie tomu kto je v nej hospitalizovani, komu prekaza ze cirkev vlastni utulok tomu kto sa tam ide vyspat a najest lebo prisiel o byvanie?


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 7.11.2019 15:44

Len tak ja som videl pracovat a tvrdo aj spustu knazov a este pomahali kolegom aj psychicky aj v uranovych baniach. Vies o tom, ze aj Karol Wojtyla pracoval v kamenolome.


cannabis
cannabis | 7.11.2019 16:09

Alibaba, tak jak sa nabalili nacisti na arizacii, tak sa nabalili komunisti na kolektivizacii, tak sa nabalili kapitalisti na privatizacii no a teraz sa balia vyvoleni na restitucii. :D
Si predstav, ze mojich predkov zobrali do koncentraku, lebo pomahali partizanom. Po nacistoch prisli komunisti a majetok znarodnili. Teraz by som mal tie pozemky, polia a lesy, akoze pytat naspat? A co s nimi budem robit? Mozno tu je ten problem, ze niekto si pyta aj to o co sa nikdy nestaral, lebo vraj niekdy v minulosti to patrilo vraj jeho rodine. No a niekto si nic nepyta, lebo mu to je nanic. Ak by ludia, ktorym majetky znarodnili este dnes zili a isli hospodarit, tak nepoviem nic. Ale k majetkom sa hlasia uz len potomkovia, no a Ti su casto pochybni, nemaju zaujem o zveladovanie majetku, len o predaje a rychly profit.

No a co sa cirkvi tyka, ako by to bolo, keby sa na kostoly skladali len ludia, ktori do nich chodia a ostatni nie? Asi by pani farari vyprevadzali kazdeho tak jak v amerike, osobne a pripominali im, ze este neprisiel prispevok na kostol. :D


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader