Len tak

Len tak | Hm...

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
lentaky
Dobrý exorcista je na nezaplatenie...
 
Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 16.1.2018 14:39

Neviem prečo sa exorcizmus medzi plebsom považuje za nezmysel, na svete sú aj psychiatri ktorí sú sami exorcistami alebo s nimi spolupracujú pri riešení stavov u ktorých diagnostika a terapia zlyháva napr. primár Pelhřimovskej psychiatrickej kliniky Prof. PaedDr. ThDr. MUDr. et MUDr. Jaroslav Maxmilián Kašparů, Ph.D., dr.h.c. Čítal som od neho pár publikácií.


Len tak
Len tak | 16.1.2018 14:41

:-) Práve naopak.... Exorcizmus sa medzi plebsom sa nezmysel nepovažuje. :-)


Len tak
Len tak | 16.1.2018 14:56

A ozaj... v garáži mi samovoľne praská omietka. Nemáš kontakt na dobrého psychiatra-exorcistu so zameraním na nebytové priestory ? :-) :-) :-)


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 16.1.2018 16:50

Len tak | 16.1.2018 14:56 -> Zlaté stránky/Firmy/M/Murari


Len tak
Len tak | 16.1.2018 18:52

Mifan Nocaný, ty si ale prízemný materialista... :-)


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 17.1.2018 01:16

Ali, a čo taký Daniel Petre Corogeanu?


gaston
gaston | 17.1.2018 09:27

K tomu vyssie spominanemu viacjedinemu jedna zaujimavost
"Dne 4. dubna 2012 byl zapsán do České knihy rekordů jako držitel největšího počtu vysokoškolských titulů."
https://cs.wiki...%C5%A1par%C5%AF


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 17.1.2018 14:25

Každý, kto tvrdí, že exorcizmus funguje alebo nebodaj že je potrebný, je morálne spoluzodpovedný za všetky mučenia a vraždy, ktoré sa pod týmto šialenstvom udiali a stále dejú.


Len tak
Len tak | 17.1.2018 15:26

Ale no tak, Rudo.... Snáď by si nechcel z niečoho viniť katolícku cirkev. :-) Na tú si netrúfnu ani onakvejšie osobnosti.


vlado
vlado | 17.1.2018 16:32

ali, ten psychiater posiela chorých ľudí k exorcistovi aby ich vyliečil, alebo preto že sú posadnutý zlým duchom?


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 18.1.2018 08:58

Precitajte si od neho daku publikaciu a mozno budete prekvapeni. Spravidla ak sa vyjadruje k tejto teme pise o spolupraci a vyskedkoch ktore to prinasa, tam kde nie je diagnosticky preukazana somaticka pricina a neda sa liecit konvencne, konzultuje to s exoricistom a ked sa zhodnu, ze je to vhodne tak idu tou cestou. Opacne ak niekto pride v presvedceni, ze ma problem v duchovnej oblasti, tak ho vysetri a ked zisti, ze sa jedna o psychicky problem riesi to ako psychiater medikamentami. Snad si niekto nepredstavuje, ze bez uvazenia lahkomyselne a nasilim dakeho pacienta, ako to tu niekto pisal mucia. Nie sme v stredoveku kedy hradny pan ktory znasilnil sluzku, ju dal mucit a popravil za to, ze mu "pocarovala" a hlavne aby jeho manzelka bola spokojna a aby si pred nou ocistil svedomie, ze nie je deviantny psychopat, cim to vlastne skor potvrdil, ale je to priepast casu a poznatkov niekolko storoci. Neviem pani v akej dobe zijete, ale ja zijem v 21. storoci a ked je niekto svetovo uznavany psychiater, tak to asi nebude za jeho sklony k sadizmu ale koli dobrym klinicky overenym vysledkom. Asi ho hodne cituju ked, ako som sa tu dozvedel je drzitel rekordu v pocte titulov v CR. Ak ho niekto povazujete, za slaboducheho sarlatana, taky asi ma sam problem chapat logicke suvislosti a je zbytocne stracat s nmi cas v tejto diskusii.


Len tak
Len tak | 18.1.2018 12:31

Zaujímavé... Aj Jano Novák žije v 21.storočí :-) Aspoň to tvrdí. Nebudete bratia ? Ale on je skôr na drony...


vlado
vlado | 18.1.2018 12:51

ali, asi sme sa nepochopili. ak príde chorý pacient na psychiatrom a tvrdí že je posadnutý zlým duchom tak ho psychiater pošle za exorcistom pretože:

a/ bežná liečba nezaberá a po konzultácii s exorcistom si myslí že rozhovor s ním by pacientovi mohol pomôcť

b/ psychiater je presvedčený že pacient je posadnutý zlým duchom, prežehnáva sa a posiela ho za exorcistom

predpokladám že b môžme vylúčiť. ak by bol pacient posadnutý dajme tomu manituom, rovnakú prácu ako exorcista by možno vykonal aj indiánsky šaman a pod. tzn. že exorcista reálne "nevymetá zlých duchov", i keď môže pomôcť (ale nie tým že z neho ducha vyženie) niekomu kto si myslí že ich má.


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 18.1.2018 19:02

Ali, znova a poriadne:
Exorcizmom sa aj dnes mučia a zabíjajú(vraždia) psychicky chorí ľudia:en.WikiPedia.org: Tanacu exorcism


Nathanael
Nathanael | 19.1.2018 11:09

Rudolf - to je prave ta povrchnost... vyberies jeden extremny pripad, z inej cirkvi, pricom ani samotna rumunska ortodoxna cirkev ho za exorcistu neustanovila. Tak len tolko, ze to s realnou praxou exorcistu RKC naozaj v dnesnej dobe nema nic spolocne...


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 19.1.2018 12:43

To je jedno, či to bol katolík či animista či ktorí šialenec.
Konal podľa ich vzoru a „učenia“…
Takých prípadov je, žiaľ, po celom svete.
RationalWiki.org: Exorcism: Murder
Už 1 príklad je dosť, aby to odsúdili a zavrhli.


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 19.1.2018 13:29

Presne! A to isté aj v medicíne. Je jedno, že doktor zakázal ísť niekomu k šarlatánovi-liečiteľovi - ten niekto šiel a zomrel. Preto treba celú medicímu zavrhnúť a odsúdiť! I jeden príklad je dosť! Šarlatán konal predsa podľa vzoru a "učenia" lekárov.
[url]https://medical-dictionary.thefreedictionary.com/medicine+murder


Len tak
Len tak | 19.1.2018 13:48

Chalani, pre vás je škoda zdravorných poisťovní. A školstva takisto...


Len tak
Len tak | 19.1.2018 13:52

Nekvalifikovaný exorcista bez licencie :-) :-) :-)
Dúfam, že ten na žilinskej župe bol plne kvalifikovaný, s certifikátom a s platnou poistkou proti prípadným spôsobeným škodám.
.
Svoje služby vykonal na základe riadnej objednávky od žilinskej župy, svoju činnosť ocenil a vyfakturoval podľa platného cenníka schváleného komorou exorcistou, platbu prihal cez registračnú pokladňu a odvádza dane.
:-) :-) :-)


Len tak
Len tak | 19.1.2018 13:55

... exorcistov ... prijal....
.
A tiež dúfam, že nemá pokútnu dohodu s démonmi. Oni zasvinia veriacim priestory, on ich odoženie, o platbu sa šábnu. Prípadne že nepredstiera vyháňanie duchov tam, kde žiadni nie su. Existuje aj niečo SEI ? Štátna exorcistická inšpekcia ?
:-)

Joj, smiešni ste.


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 19.1.2018 17:08

Mifan Nocaný, medicína vedecky dokázateľne pomáha ľuďom, exorcizmus nie je empiricky nijako podložený...


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 20.1.2018 01:06

Je veľa empiricky nepodložených "odvetví", ktoré pomáhajú ľuďom - dokonca veľa z nich vedecky dokázateľne. Tam rovnítko neexistuje, minimálne je veľmi individuálne rozlíšiť, či rovnítko tam dám alebo nie.
Takže pokiaľ niekomu exorcismus pomohol a dá sa to vedecky dokázať (lebo aj pomoc psychológa sa dá - a psychológia je aj súčasťou medicíny), aj keď nie je empiricky podložený a niekto na základe vysoko individuálneho presvedčenia taký účinok považuje za nezmysel, neznamená to, že exorcismus je nezmysel. Lebo sú individuality, ktoré individuálne exorcismus nepovažujú za nezmysel na základe vlastných idividuálnych presvedčení. Čiže tu sa dostávame do konfrontácie vysoko individuálnych presvedčení.
Takže rešpektujem, že individuálne u individuálnych prípadov má individuálne výsledky, preto je veľmi individuálne, ak si niekto individuálne zvolí takýto druh individuálnej pomoci.


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 20.1.2018 20:41

Vidím, že absolútne nerozumieš tomu, čo je veda a empíria (empíria je súčasťou vedy), škoda rečí s takým neinformovaným človekom...

Odporúčam denne vypiť 8 litrov MMS a podobných sračiek.
Tým škodíš len sebe, exorcizmus ale ubližuje iným...


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 20.1.2018 21:26

Viem veľmi dobre, čo je to empíria. A empirizmus som si vytiahol na skúške.
A ak by si čítal moju prvú vetu pozorne a s porozumením, tak by si zbadal, že v súvislosti so slovom "empiricky" sa vyjadrujem o odvetví (ako takom), avšak v súvislosti so slovom "vedecký" sa vyjadrujem o účinkoch (ako takých).
Nie je nikde napísané, že účinky empiricky nepodloženého "odvetvia" (nenapadá mi žiadne vhodnejšie pomenovanie) nemôžu byť vedecky dokázateľné.
Neviem, čo piješ ty, ale dosť ti to škodí.


Len tak
Len tak | 21.1.2018 11:56

Mifan, takže duchovia a démoni existujú ? :-)

Mám pre teba dve dobre články... O eviolúcii duchov, a niečo aj o evolúcii Satana. Vývoj nezastavíš :-)

https://invivom...avenia_627.html
https://invivom...diabla_666.html


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 21.1.2018 16:52

Len tak - Veď stačí len prečítať si (s porozumením), čo som napísal 20.1.2018 01:06 - hlavné poslednú vetu. A skús si dať dôraz na druhé slovo a pochopíš. No možno nie, ak si ani doteraz nie... :-D


Len tak
Len tak | 21.1.2018 17:00

Nedávaj hádanky a odpovedz priamo.

Existujú duchovia a démoni ? :-)

Alebo len si myslíš, že ak má niekto predstavu, že existujú, tak mu môže pomôcť niekto, kto sa tvári, že ich vyháňa ?


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 21.1.2018 18:10

Nedávam žiadne hádanky. Všetko, čo som chcel napísať, som už napísal a veľmi jasne. Stačí len čítať s porozumením :-)


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 21.1.2018 18:13

Inak oceňujem, že obrázky, čo sem dávaš, majú v technickom spracovaní dole pridané miesto na ten čierny prúžok, čo pridáva hlavná stránka, to je dobrý nápad.


Nathanael
Nathanael | 22.1.2018 15:11

Rudolf.Dovicin | 19.1.2018 12:43

No, ono to praveze jedno nie je... ba naopak... to mas, ako keby niekto bez lekarskeho vzdelania povedal, ze ide operovat slepe crevo... podla pojmov by robil to iste, ako robi lekar s diplomom a atestaciou... ale v praxi by robil nieco, cim by zrejme zabil toho "operovaneho". Podobne - exorcista (jasne, ked neveris v Boha, neveris ani v zmysel takeho uradu, to je jesne, to neriesme) - ak je oficialne povereny vykonavat tuto funkciu cirkvou, musi sa riadit istymi pravidlami. Prax je potom taka, ze to, co opisujes, jednoducho robit nesmie. Nie v kontexte dneska. Keby tak cinil, musel by sa zodpovedat svetskemu aj cirkevnemu pravu. Ja viem, ono je to velmi pohodlne, mat to vsetko zaradene do skatuliek a uz to neriesit. Iste - beriem - kedze ceal cirkev su pre Teba hluposti, exorcista je potom hlupost na druhu. Ale vedz, ze lepsie by pre Teba bolo, ked Ta to nezaujima, nevyjadrovat sa k tomu. Alebo, ked uz sa chces vyjadrovat, tak si najskor nastuduj zakladne, relevantne a hlavne aktualne informacie... aby si sa znovu nemusel strapnovat tym, ze hadzes vsetko do jedneho vreca s nejakym rumunskym blaznom...


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader